Čistilci zraka Daikin uničijo več kot 99,9 % novega koronavirusa

Čistilci zraka Daikin uničijo več kot 99,9 % novega koronavirusa

REŠITEV, KI JE ŽE VES ČAS DOSEGLJIVA

Daikin potrdil učinkovitost svoje patentirane Flash Streamer tehnologije, ki je vgrajena v njihovih čistilcih zraka. Testiranja pokazala, da 3-urno obsevanje uspešno uniči več kot 99,9 % novega koronavirusa.

Študija, ki je potrdila učinkovitost, je bila izvedena s strani podjetja Daikin Industries Ltd. v sodelovanju s profesorjem Shigerujem Kyuwazo iz oddelka za biomedicinske znanosti tokijske univerze ter skupino raziskovalcev pod vodstvom profesorja Shigeruja Morikawe iz oddelka za mikrobiologijo univerze v Okayami.

Omenjeni testi se nanašajo samo na patentirano Daikinovo Flash Steamer tehnologijo. Učinki izdelkov opremljenih s Flash Streamer tehnologijo, ki so bili opaženi v laboratoriju, ter učinki v okolju, ko pride do dejanske uporabe čistilca zraka, se lahko razlikujejo. Za več informacij o izdelkih Daikin, ki vključujejo tehnologijo Streamer, poglejte informacije o izdelkih.

REZULTATI POSKUSOV

Raziskovalna skupina je izvedla poskus, pri katerem so viruse z Daikinovo Flash Streamer tehnologijo obsevali 3 ure.

Rezultati poskusa so pokazali, da:

  • Izpust Flash Streamerja je po času obsevanja razgradil 93,65 % koronavirusa (SARS-CoV-2),
  • Izpust Flash Streamerja je po 3-urnem obsevanju razgradil 99,97 % koronavirusa (SARS-CoV-2).

O TEHNOLOGIJI STREAMER

Tehnologija Streamer, ki jo je Daikin razvil leta 2004, na razgradnjo škodljivih snovi deluje oksidativno. Streamer izpust je vrsta plazmastega izpusta z inovativno tehnologijo čiščenja zraka, ki stabilno ustvarja visokohitrostne elektrone.

Njegova sposobnost oksidativne razgradnje je veliko večja od običajnega plazmastega izpusta (žarilni izpust). Ti elektroni imajo sposobnosti močnega oksidativnega razkroja, saj se pritrdijo na površine gliv in alergenov ter z oksidacijo razgradijo beljakovine prisotne v zraku. Flash Streamer namreč razgrajuje nevarne kemične snovi, moč razgradnje pa je primerljiva s toplotno energijo pri približno 100.000 °C. 

ŠE NEKAJ DRUGIH LASTNOSTI DAIKINOVEGA ČISTILCA ZRAKA

Čistilec zraka Daikin MCK55W, ki ga lahko kupite v podjetju Airabela, ima 4 filtre, ki odstranjujejo prah, pelod, lebdeče bakterije, alergene in neprijetne vonjaje iz zraka ter obenem tudi razkrojijo formaldehid. Vgrajen ima trojni detekcijski senzor za hitro odkrivanje onesnaženega zraka. Zrak, ki ga filtrira s HEPA filtrom, zajema iz treh smeri. Poleg tega je naprava zelo lahka, kar pomeni, da se jo lahko prez težav prenaša med prostori, ter preprosta za vzdrževanje. Je izredno tiha, na maski ima tudi gumbe, ki omogočajo nastavitve svetlosti indikatorjev, s čimer si si zagotovite nemoten in dober spanec.

Airabela


Več informacij pa lahko dobite pri podjetju Airabela, ki je pooblaščeni distributer Daikinovih naprav.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani