Dobra okna so kot varčevalni račun - vedno se obrestujejo

Dobra okna so kot varčevalni račun – vedno se obrestujejo

Težko pričakovana pomlad je tukaj, tako koledarsko kot s temperaturami. Veliko se nas prav v tem času odloči za spremembe, ki pogosto vključujejo izboljšanje bivanjskih pogojev, kamor sodita tudi prenova doma ali novogradnja. Pri tem imajo izjemen pomen okna, saj lahko z njimi veliko prihranimo. Pri njihovem nakupu je treba upoštevati več dejavnikov.

Ni vse v ceni …

Pogosto na odločitev za nakup vpliva cena, kar ni najbolje, saj se lahko na videz enaki okni po kakovosti zelo razlikujeta. Cenovno ugodnejša ponudba se na dolgi rok lahko izkaže za zelo drago in zgrešeno naložbo, če se okno po nekaj letih povesi, okovje odpove, toplotne izgube so preprosto prevelike, ali pa je delež zasteklitve premajhen, zaradi česar se bivalne razmere zaradi pomanjkanja svetlobe poslabšajo. Nastajati lahko začne kondenz ali se pojavi plesen, kar izjemno škoduje našemu zdravju.

Sestavni deli okna veliko prispevajo k njihovi funkcionalnosti

Sodobna okna imajo vgrajene trislojne zasteklitve s plinskim polnjenjem in nizkoemisijskimi nanosi ter tri tesnila v pripiri. Glavni sestavni deli so profil, zasteklitev, okovje in tesnila. Na trgu najdemo različne materiale v posamezni verziji ali kombinaciji, ti so lahko leseni, PVC ali aluminijasti. Materiali se med seboj razlikujejo glede mehanskih lastnostih, vrednosti toplotne prehodnosti, trajnosti ter načina vzdrževanja.

Pri izbiri oken je treba biti pozoren tudi na vrsto in tip okovja, saj to poskrbi za dobro, varno in nemoteno odpiranje in zapiranje krila ter uravnavanje povesa. Sodobno okovje omogoča več različnih načinov odpiranja, in sicer nagibno, vrtljivo, nagibno-vrtljivo in s paralelnim odmikom.

Najpomembnejše pri izbiri novih oken – vaš izbrani ponudnik!

Pri izbiri ponudnika oken skrbno preverite, kaj vse vam ponuja. Pomembno je, da je z vami od začetka do konca, tudi po opravljeni storitvi. To pomeni, da opravlja in nudi tudi servisne dejavnosti. Pri ponudbi je treba skrbno preveriti, ali so vključene vse postavke (dostava, montaža, letvanje, zidarska dela, odvoz materiala in ostali stroški).

Nakup stavbnega pohištva je za povprečnega posameznika velika investicija. Prav zato vam v podjetju AJM oken in vrat ne bodo le prodali, ampak pa vam bodo brezplačno svetovali za vas najprimernejše izdelke. Da je to prava pot, dokazujejo številni prejeti certifikati, ki jih je za svoje storitve in izdelke prejelo podjetje AJM, med njimi tudi tisti o zaupanja vredni blagovni znamki in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno.

Za montažo svojih izdelkov imajo Zlati znak kakovosti v graditeljstvu, ki zagotavlja, da bodo vaša okna tudi kakovostno in strokovno vgrajena ter vam bodo tako nudila obljubljene »obresti«. Podjetje je prejemnik tega certifikata že od leta 1998 in veljajo za njegovega prvega prejemnika med proizvajalci oken. So tudi edini na trgu, ki so pripravili tehnični priročnik o standardih pravilne vgradnje, saj se zavedajo dejstva, da še tako visokoenergetsko okno izgubi svojo učinkovitost, če vgradnja ni pravilna.

Vsebino omogoča AJM.

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani