Katera je najbolje ocenjena klimatska naprava na slovenskem trgu?

Katera je najbolje ocenjena klimatska naprava na slovenskem trgu?

Najboljša klima

Nihče si ne želi  klimatske naprave, ki bi sicer v vročih poletnih dneh prijetno ohladila naš bivalni prostor, a bi hkrati povzdignila račun porabe  električne energije v višave, kajne? Energetska učinkovitost je zato najpomembnejši kriterij izbire klimatske naprave. Pred nakupom je treba preveriti kazalnike SEER oz.  sezonski izkoristek klimatske naprave za hlajenje in kazalnik SCOP oz. sezonsko učinkovitost klimatske naprave pri ogrevanju. Višje kot so vrednosti, učinkovitejša je naprava. Veliko pove tudi energijska oznaka klimatske naprave, katere najvišjo vrednost predstavlja oznaka A+++.

Daikin Ururu Sarara je najboljša klimatska naprava na trgu

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je meseca maja objavila rezultate neodvisnega testiranja dveh tipov stenskih klimatskih naprav z ločeno zunanjo in notranjo enoto (t.i. split sistem klimatskih naprav), in sicer naprav moči 2,5kW in naprav moči  3,5 kW. ZPS je preverjala naslednje kriterije: učinkovitost, hrupnost, vsestranskost, priročnost in razumljivost navodil za uporabo.

V razredu  2,5kW klimatskih naprav je bila naprava Daikin Ururu Sarara ocenjena kot trenutno najboljša klimatska naprava na trgu. Spada v najvišji energetski razred, saj tako pri hlajenju kot pri gretju  dosega oznako A+++. Ob tem jo odlikuje t.i. inteligentno oko, ki zaznava prisotnost oseb v prostoru. S pomočjo te tehnologije klimatska naprava zrak usmerja tja, kjer ne zazna prisotnosti ljudi, kar preprečuje neprijetno  izpihovanje zraka neposredno v osebo. V kolikor zazna popolnoma prazen prostor, naprava samodejno preklopi v energijsko varčen način. Njeno delovanje je izredno tiho (v normalnem delovanju doseže samo 26dBA, v tihem delovanju pa zgolj 19dBA), zaradi česar se skorajda neslišno vključi v vaše gospodinjstvo, v sebi pa združuje več funkcij. Ob hlajenju omogoča še vlaženje, sušenje, prezračevanje, čiščenje zraka in tudi gretje. Pri hlajenju uporablja plin R-32, ki je hladilno sredstvo prihodnosti in pomeni, da bo klimatska naprava lahko normalno delovala vso predvideno uporabno dobo. Za svojo oblikovno podobo je bila  leta 2013 nagrajena tudi s prestižno nagrado Red Dot.

Pravi partner je tisti, ki pri svetovanju misli na Vas

Večino informacij o tipih, delovanju in učinkovitosti klimatskih naprav se res nahaja na medmrežju, vseeno pa ničesar zares ne odtehta pogovora z izkušenim poznavalcem, ki pri svetovanju upošteva tudi podatke o nepremičnini, kvadraturi, številu steklenih površin, številu prostorov, kjer je potrebno hlajenje itd. Podjetje Airabela, uvoznik in distributer klimatskih naprav Daikin, v tem pogledu izstopa med ponudniki klimatskih naprav na slovenskem trgu. Njihovo svetovanje je strokovno in ob ponudbi najbolj učinkovitih, Daikin klimatskih naprav, popolnoma  osredotočeno na potrebe uporabnika.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani