Zdaj je pravi čas za vgradnjo toplotne črpalke

Zdaj je pravi čas za vgradnjo toplotne črpalke

Obet pravih jesenskih dni prinaša mnoge priložnosti za opravila na vrtu in v hiši. Ko pripravljamo vse za hladnejše dneve, je čas primeren tudi za premislek o vgraditvi toplotne črpalke. Medtem ko klasično ogrevanje še pred začetkom sezone zahteva nakup velike količine olja, plina, drv ali sekancev, ki jih potem vsako sezono pokurimo, pa s toplotno črpalko svoj dom ogrevate pasivno. Zato pri ogrevanju s toplotno črpalko ne boste sredi kurilne sezone ostali na hladnem zaradi napačno preračunane količine goriva. Toplotne črpalke namreč za ogrevanje ne porabljajo goriv, temveč s pomočjo kondenzacije in izparevanja hladilnega sredstva premikajo toploto z enega kraja na drugega, podobno kot delujejo hladilniki. Zaradi svojega načina delovanja pridobijo toplotne črpalke kar dve tretjini uporabne toplote iz obnovljivega (zunanjega) zraka ter tako ogrevajo od tri- do štirikrat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv. Pred začetkom kurilne sezone je torej idealen čas za vgradnjo toplotne črpalke. 

Boljši bivalni pogoji

Klasično ogrevanje na peč izsuši zrak v stanovanju, zaradi česar lahko čutimo zoprno draženje v grlu. Poleg tega lahko ob prehodu na kurilno sezono zaradi suhega zraka slabo reagira tudi naša koža. Če poskusimo vlago dvigniti s prezračevanjem z odpiranjem oken, izgubljamo toploto. Pogosto si pomagamo z vlažilci zraka, ki pa delujejo na električno energijo, kar na koncu še dodatno udari po denarnici. Z izbiro ogrevanja s toplotno črpalko poskrbite za nižje stroške ogrevanja in si zagotovite boljše bivalne pogoje.  

Prihranite in obenem poskrbite za okolje

Toplotne črpalke za svoje delovanje ne porabljajo fosilnih goriv Tudi toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje uporabljajo le termodinamično energijo in v osnovi ne potrebujejo električnega grelnika, zraven je le zaradi dodatne varnosti. Invertersko krmiljenje venomer prilagaja delovanje črpalke trenutnim potrebam. To zagotovi, da je temperatura optimalno vzdrževana ne glede na zunanje in notranje dejavnike. Dodatna prednost toplotne črpalke Daikin Altherma je možnost priklopa na sončne zbiralnike. Na ta način še dodatno skrbi za okolje in izkorišča obnovljive vire energije. Sončna svetloba namreč v enem letu lahko zagotovi kar 75 odstotkov energije, potrebne za segrevanje vode za gospodinjstvo.  

Dobra izbira za vsak dom

Prednost toplotnih črpalk Daikin je, da so na voljo se različice ogrevalnih sistemov – nizkotemperaturno ogrevanje preko talnega, stenskega ali stropnega razvoda, srednjetemperaturno ogrevanje s pomočjo konvektorjev in visokotemperaturno ogrevanje s pomočjo radiatorjev. Vgraditi jih je torej mogoče tako v novogradnje kot tudi za prenovo obstoječih ogrevalnih sistemov in za ogrevanje sanitarne vode. V celoti lahko zamenjajo obstoječi sistem ogrevanja in priprave tople sanitarne vode ter se povežejo na obstoječo napeljavo. Za vgraditev toplotne črpalke ni treba pridobiti gradbenega dovoljenja, saj šteje med investicijsko vzdrževalna dela. Strokovnjaki iz podjetja Airabela, ki je pooblaščeni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov za stanovanjske in poslovne objekte, vam bodo svetovali, katera toplotna črpalka je najboljša izbira za vaš dom. Ne gre spregledati niti dejstva, da lahko za vgradnjo toplotne črpalke pri Eko skladu zaprosite za subvencijo

Obiščete jih lahko tudi v salonu, kjer si lahko izdelek ogledate ter dorečete rešitev, ki bo za vas najboljša. Podjetje Airabela ima razvejano mrežo monterjev, zato vam bodo z veseljem priporočili najustreznejšega. 

W: airabela.si 
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Vsebino omogoča: AIRABELA d.o.o.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani