Ker ni vseeno, kakšen zrak dihamo

Ker ni vseeno, kakšen zrak dihamo

Kakovost zraka ni odvisna samo od najbolj znanega kazalnika – deleža kisika v prostoru, temveč tudi od ustrezne zračne vlage, količine vonjav in drugih zdravju škodljivih snovi. Primerno kakovost zraka v bivalnih ali poslovnih prostorih pa lahko dosežemo zgolj z ustreznim in zadostnim prezračevanjem, pri čemer pa nikakor ne smemo spregledati dejstva, da imajo različne oblike prezračevanja različne vplive, predvsem v zimskih mesecih, na porabo toplote za ogrevanje, medtem ko poleti ob prekomernem zračenju lahko prostore s prekomernim odpiranjem oken pregrejemo.

Airabela

Zračenje prostorov je nujno

Včasih je način gradnje omogočal »dihanje stavb« drugače, kot ga omogoča novejši, energetsko varčnejši  način gradnje. Zato je vgradnja prezračevalnega sistema Siku smiselna naložba. V prvi vrsti je prezračevanje nujno, da bi preprečili zdravstvene težave in dihali čim bolj svež zrak. Posledice slabega zraka v prostorih, v katerih se zadržujemo, so predvsem utrujenost, slaba koncentracija, ponavljajoči se glavoboli, težave s spanjem, pojavljanje vlage in nastanek plesni ter alergije. Vseh teh nadlog pa se lahko zelo preprosto znebimo – z vgradnjo Siku prezračevalnega sistema. Takšna oblika prezračevanja vam ne bo vzela dodatnega dragocenega časa, saj prezračevalni sistem Siku deluje samodejno. Lokalna prezračevalna naprava Siku je idealna za prostore do skupne površine 80 m2, saj je izredno prilagodljiva. Prav zato je primerna tudi za prostore, kot so shrambe, manjše kleti ali kurilnice, kot tudi za dnevne sobe, pisarne in tudi učilnice. Poskrbela bo, da ne bo prihajalo do toplotnih izgub, njeno delovanje pa bo nemoteče in energetsko ekonomično. Gre za naložbo, ki se bo poznala v vaši denarnici in imela velik vpliv tudi na okolje, vaše zdravje in splošno počutje.

Z naravnim zračenjem zagotavljamo večinoma z odpiranjem oken, včasih tudi vrat. Najbolj pravilno in v tej obliki energetsko učinkovito je zračenje z odpiranjem oken in vrat na stežaj, tako, da se ustvari prepih. Če uporabljamo naravno zračenje, se priporoča odpiranje trikrat na dan za kratek čas, nekje 3-5 minut. Najbolj energetsko potratno pa je zelo priljubljeno zračenje s priprtimi okni v pol-vertikalnem položaju ali po domače, na kip. Ob naravnem zračenju pa poleg energetskih izgub omogočamo vstop tujkom, alergenom in nezaželenemu mrčesu, ki je predvsem nadloga v toplejšem delu leta, z vgradnjo Siku prezračevalnega sistema pa se temu izognemo.

Siku lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo je elegantna in hitra rešitev za težave, ki jih povzroča slab pretok zraka v prostorih, kjer si želimo mikroklime z izravnanim nivojem vlažnosti in redno menjavo zraka, prilagojeno vašim željam. Odlikujejo ga močan in tih motor, nastavljiv pretok izmenjave zraka, ki prilagodi klimo vašim željam, enostavno čiščenje in vzdrževanje ter preprosta uporaba in upravljanje preko Plug & Play.

Hitra in enostavna rešitev

Obiščite nas v salonu, kjer si lahko izdelek ogledate ter kjer lahko skupaj poiščemo najustreznejšo rešitev. Imamo tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bomo z veseljem priporočili najustreznejšega

W: airabela.si

T: 080 88 50

N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani