Poskrbite za svoje zdravje z dobro prezračenimi prostori

Poskrbite za svoje zdravje z dobro prezračenimi prostori

O pomembnosti prezračevanja je bilo v zadnjem obdobju napisanega že veliko, predvsem zato, ker je prezračevanje pomemben dejavnik pri izboljšavah bivalnih razmer. Naložba v prezračevalni sistem je postala stalnica pri novogradnjah, vedno več investitorjev se zanjo odloča tudi ob prenovah prostorov. Napredek proizvajalcev oken in vrat ter boljše izolacije je privedel do skorajšnje nujnosti po vgradnji prezračevalnih sistemov, saj so zgradbe bistveno bolj zatesnjene, kot so bile včasih. Dober prezračevalni sistem bo namreč poskrbel, da bo mikroklima v vašem stanovanju čim bolj ugodna, vam pa ne bo treba skrbeti za neprestano zračenje; predvsem takšno z odpiranjem oken. Znebili se boste zatohlosti, privarčevali pri ogrevanju in preprečili možnost za nastanek plesni zaradi prekomerne stopnje vlage v stanovanju.

Airabela

Pomembnost pravilnega zračenja

Da bi preprečili povišano temperaturo zraka, visoko koncentracijo ogljikovega dioksida, plesni in vlage, neprijetne vonjave in pomanjkanje kisika, je rešitev vgradnja kakovostnega in zanesljivega prezračevalnega sistema. Čeprav  redno zračite na klasičen način – z občasnim odpiranjem oken, pa bo Siku prezračevalni sistem v prostorih, sploh tistih, ki nimajo urejenega mehanskega, kontinuiranega zračenja, močno pripomogel k nadgradnji kakovosti bivanja.

Slab zrak v prostorih lahko zelo negativno vpliva na naše počutje in zdravje. Zaradi prekomernega zadrževanja v zaprtih prostorih in nezadostnega dotoka svežega zraka se posledično slabo odpočijemo, se zbujamo nenaspani, imamo težave s koncentracijo in učenje – vse samo zaradi zmanjšane koncentracije kisika. Med negativne učinke slabo prezračenih prostorov pa sodijo tudi viški vlage, ki v kombinaciji s toplotnimi mostovi predstavljajo ugodne pogoje za razvoj zdravju škodljive zidne plesni.

Uporaba prezračevalnega sistema nudi številne prednosti

Posledica modernega načina gradnje je, da je v prostorih manj ali skoraj nič, naravne izmenjave zraka, torej vlažnega in izrabljenega zraka ne odvajamo ven iz prostorov. Ker pa je za zdravje, dobro počutje in zaščito strukturnih elementov objekta obvezna zadostna izmenjava zraka, je vgradnja prezračevalnega sistema nujna.

Prednosti vgradnje prezračevalnih sistemov so:

  • samodejno odvajanje izrabljenega zraka z neprijetnimi vonjavami,
  • preprečevanje prepiha in vdora zunanjega hrupa, prahu in alergenov,
  • odvajanje odvečne vlage ter škodljivih snovi in dovajanje svežega in filtriranega zraka,
  • in zelo pomembno, varčevanje z energijo.

Prezračevalni sistemi Siku bodo s svojo trpežnostjo in zaneslijivost poskrbeli, da bodo dosežene vse naštete prednosti. Blagovna znamka Siku je na trgu namreč prisotna že od leta 1978 in je industrijski partner in dobavitelj ventilatorjev, centralnih in decentraliziranih gospodinjskih prezračevalnih sistemov, ročnih sušilnikov in dodatkov. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in nenehnega razvoja v podjetju Siku skrbijo za to, da se njihov program neprestano uvrščajo novi, inovativni in kakovostni izdelki.

Siku novosti – Serija Siku Sphere

Prezračevalni sistemi Siku so v letu 2021 postali bogatejši za dva modela serije Siku Sphere – Comfort in Wi-Fi. V obeh primerih gre za enosobno prezračevalno napravo z rekuperacijo, ki bo pripomogla k učinkovitemu prezračevanju in odzračevanju tako v stanovanjih kot hišah ter tudi javnih in poslovnih stavbah.

Sistema za prezračevanje z rekuperacijo Siku Sphere Wi-Fi in Siku Sphere Comfort odlikujejo izjemna varčnost, visoka učinkovitost toplotne izmenjave, enostavna vgradnja, upravljanje in vzdrževanje, prilagoditev delovanja sistemov preko tedenskih urnikov in upravljanja sistema prezračevanja na daljavo (pri modelu Sphere Wi-Fi) preko aplikacije na pametni napravi in še mnoge druge. Finančno investicijo v vgradnjo prezračevalnega sistema pa si lahko znižate z nepovratno finančno spodbudo, ki jo omogoča Eko sklad.

Več informacij o primerni rešitvi za svoj dom pa lahko dobite pri podjetju Airabela, ki je pooblaščeni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov za stanovanjske in poslovne objekte. Obiščite jih v salonu, kjer si lahko izdelek tudi ogledate ter dorečete najustreznejšo rešitev. Podjetje Airabela ima tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bodo z veseljem priporočili najustreznejšega.

W: airabela.si

T: 080 88 50

N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani