Deželna banka Slovenije omogoča uresničitev investicij pred prejemom nepovratnih sredstev

Vsak kmetovalec se zaveda, kako pomembne so investicije za rast in uspešnost kmetijske dejavnosti. Tega se zaveda tudi država, zato redno razpisuje podelitev nepovratnih sredstev za investicije v kmetijsko dejavnost, katere izvedba je lahko velik finančni zalogaj. Ker se nepovratna sredstva črpajo šele po izvedbi investicije, se slovenski kmetovalci pogosto znajdejo v situaciji, ko brez kredita investicije ne bi mogli realizirati. Deželna banka Slovenije (DBS) lahko z ustreznim financiranjem kmetovalcu pomaga pri hitrejši uresničitvi ciljev.

Priložnost za rast in razvoj

Nepovratna sredstva, ki jih država dodeli za investicije v kmetijsko dejavnost, predstavljajo odlično priložnost za razvoj in posodobitev kmetijske dejavnosti. Vendar pa se ta sredstva običajno dodelijo, ko je investicija že zaključena. Kmetovalec, ki kandidira na razpisu in ima odobrena nepovratna sredstva, se tako pogosto znajde v situaciji, ko potrebuje premostitvena sredstva za izvedbo investicije. Deželna banka Slovenije podpira slovenske kmetovalce in jim s prilagodljivo kreditno ponudbo  omogoča, da uresničijo svoje investicijske načrte.

Pridobitev kredita za investicijo

Kmetovalec, ki je uspešen na razpisu in pridobi zeleno luč za črpanje nepovratnih sredstev, se lahko obrne na DBS za pridobitev sredstev, ki jih potrebuje za realizacijo projekta iz razpisa. Z odobrenim kreditom lahko izvede načrtovano investicijo ter kasneje, ob zaključku investicije in pridobljenih nepovratnih sredstev kredit tudi poplača. Gre za finančno rešitev, ki omogoča nemoteno izvedbo investicije in obenem zagotavlja, da kmetovalec ne občuti nepotrebne finančne obremenitve. DBS je strokoven in korekten finančni partner, ki se trudi, da v odnosu do strank najde pot, ki ustreza obema stranema.

Primer dobre prakse

Eden izmed odličnih primerov uspešno izvedenega projekta s pomočjo nepovratnih sredstev je »Namakalni sistem v Savinjski dolini«, kjer se je junija 2021 zaključila prva faza posodobitve 931 hektarjev namakalnih sistemov. S kreditom Deželne banke Slovenija namakanje v Savinjski dolini poteka na sodoben način, saj tehnološko posodobljene naprave omogočajo bolj učinkovit način namakanja, boljši izkoristek črpanja vode in manjšo količino porabe električne energije. Večjim kmetijskim površinam ta popolnoma avtomatiziran namakalni sistem zagotavlja enakomerno in natančno oskrbo z vodo, kjer jo potrebujejo.

Gradimo uspešne zgodbe v kmetijstvu

Deželna banka Slovenije razume potrebe kmetovalcev in se prilagaja njihovim specifičnim zahtevam. DBS krediti za investicije v kmetijsko dejavnost omogočajo odplačevanje ob upoštevanju dinamike prejema nepovratnih sredstev ter nemoteno izvedbo investicije. Deželna banka Slovenije skupaj s kmetovalci gradi uspešne zgodbe na slovenskem agroživilskem trgu in omogoča lažjo pot do nepovratnih sredstev za investicije v kmetijsko dejavnost.

Vsebino omogoča: Deželna banka Slovenije

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine