Tri stvari, ki jih je dobro vedeti, preden se odločite za lokalno prezračevalno napravo

Če se odločate za nakup lokalne prezračevalne naprave, potem se zagotovo zavedate, kako pomembna je kakovost zraka v bivalnih prostorih in kako zdravju škodljivi so lahko nekateri onesnaževalci notranjega zraka. Z rastjo zavedanja o negativnih vplivih predihanega zraka, ki je pogosto nasičen z ogljikovim dioksidom, narašča tudi trend vgradenj lokalnih prezračevalnih naprav v hiše, stanovanja in tudi večje stavbe. Namreč le na ta način je možno zagotoviti konstantno in enakomerno prezračevanje in odzračevanje z minimalnimi toplotnimi izgubami in nizko porabo električne energije. Čeprav gre v vsakem pogledu za dobro in pametno odločitev, ki bo dvignila kakovost bivanja, se pred nakupom informirajte o številnih koristih, poteku vgradnje in načinu delovanju lokalne prezračevalne naprave. 

Vpliv na zdravje in kakovost bivanja  

Lokalna prezračevalna naprava skrbi za konstantno in enakomerno prezračevanje ter odpravlja posledice neučinkovitega zračenja, kot je visoka vlažnost, nabiranje plesni, neprijetne vonjave ali suh zrak. Prav tako preprečuje kopičenje nekaterih onesnaževalcev zraka, kot so cigaretni dim, vonjave po kuhi, smrad iz stranišča, hlapi beleža ali laka novega pohištva. Vse našteto lahko negativno vpliva na kakovost in udobje bivanja, saj že kratkotrajna izpostavljenost tem onesnaževalcem lahko povzroči glavobol, utrujenost in slabšo koncentracijo, daljša izpostavljenost pa povečuje možnost nastanka nekaterih bolezni dihal in osrednjega živčevja. 

Vgradnja prezračevalne naprave je enostavna 

Pogoj za vgradnjo lokalne prezračevalne naprave ni novogradnja, saj jo lahko vgradite v katerikoli prostor v svojem obstoječem domu. Vgradnja je hitra in enostavna, brez gradbenega dovoljenja ter brez večjih posegov v prostor. Usposobljen monter prezračevalnih naprav lahko montažo zaključi v enem dnevu, prezračevalno napravo pa lahko začnete uporabljati že isti dan. Pogosto je nepotrebna skrb pri vgradnji debelina zidu, ki pa za napredne prezračevalne naprave ni nikakršna ovira. Lokalna prezračevalna naprava se pogosto vgradi v prostore, kjer se najpogosteje zadržujete ali tam, kjer so onesnaževalci zraka najbolj nasičeni.  

Kako deluje prezračevalna naprava? 

Lokalni prezračevalni sistemi z rekuperacijo znamke SIKU delujejo na način odvajanja in dovajanja zraka pri nastavljeni hitrosti, ki se izvaja v dveh ciklih. Interval posameznega cikla traja 70 sekund in omogoča toplotno rekuperacijo. V prvi fazi se topel, notranji zrak odvede preko keramičnega toplotnega izmenjevalnika, ki postopoma absorbira toploto in vlago iz zraka. V drugi fazi pa se svež, mrzel zunanji zrak dovaja skozi keramični toplotni izmenjevalnik, ki segreva vstopni zrak. V tem načinu delujeta dva prezračevalna sistema hkrati, eden dovaja svež zrak, drug pa odvaja porabljeni zrak. Pri tem so toplotne izgube minimalne. 

Lepota je v zraku 

V podjetju Airabela, ki je uvoznik in distributer lokalnih prezračevalnih naprav blagovne znamke SIKU, se zavedajo, da je konkretna predstava o prezračevalnih sistemih in videzu posameznih modelov za uporabnika zelo pomembna. V dogovoru z njihovimi strokovnjaki lahko izberite primerno prezračevalno napravo za svoj prostor in si zagotovite maksimalno bivalno udobje. 

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine