Klimatska naprava Daikin Perfera na testu Zveze potrošnikov Slovenije prejela najboljšo oceno 

Za uporabo v gospodinjstvih se v Sloveniji najpogosteje odločimo za nakup stenske »split« klimatske naprave z močjo 2, 5 in 3, 5 kW. Pri končni izbiri pa je ključno razmerje med ceno in kakovostjo. Po nasvet in boljšo orientacijo pri nakupu se potrošniki pogosto obrnejo tudi na Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS), ki vsakoletno opravi več primerjalnih testov med izdelki, med katerimi že vrsto let izvajajo test stenskih klimatskih naprav v »split« izvedbi z notranjo in zunanjo enoto. Letošnji test razkriva, da je bila najbolje ocenjena klimatska naprava Daikin Perfera. Blagovna znamka Daikin je potrošnikom dobro poznana, saj je na tržišču že vrsto let ter ponuja visoko kakovostne, varčne in okolju prijazne klimatske naprave. 

Potekanje testiranja 

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije so test klimatskih naprav izvedli na način, da so le te kupili kot običajni potrošniki in jih poslali v akreditiran laboratorij. Največjo težo pri testu je imela učinkovitost naprave pri ogrevanju in hlajenju, kar so preverjali v skladu s standardom EN 14825. Učinkovitost hlajenja so preverjali pri različnih zunanjih temperaturah med hlajenjem (pri 35, 30, 25 in 20 °C) in ogrevanjem (pri –7, 2, 7 in 12 °C). Merili so tudi zmogljivost hlajenja in ogrevanja ter čas za doseganje želene temperature pri največji moči pihanja in s funkcijo samodejnega nihanja zračnega toka (swing). 

Izračun skupne ocene 

Poleg učinkovitosti in zmogljivosti, ki je za uporabnika najpomembnejša, so na testu merili še hrupnost, vsestranskost, priročnost ter navodila za uporabo. Pri meritvah hrupnosti so merili glasnost tako zunanje kot notranje enote med delovanjem. Preverjali so tudi zmožnost delovanja naprave v načinu z manjšo porabo energije, samostojno delovanje ventilator, možnost prikaza temperature v prostoru ter največjo razdaljo med zunanjo in notranjo enoto.  

Enostavna uporaba je za uporabnika zelo pomembna, zato so na testu preverjali urejanje in spreminjanje nastavitev klimatske naprave. Če je bila na voljo aplikacija za upravljanje na daljavo, so preverili enostavnost uporabe tudi pri tej ter subjektivno ocenili splošni vtis in videz aplikacije. Preverili so tudi popolnost in razumljivost priloženih navodil, pri čemer so bila navodila z zapisom o recikliranju klimatske naprave in njenih delov bolje ocenjena. 

Na končno oceno so vplivali še kazalnika SEER – sezonski izkoristek pri hlajenju in SCOP – sezonski izkoristek pri ogrevanju, letna poraba energije za hlajenje in ogrevanje ter poraba energije v stanju pripravljenosti. 

Klimatska naprava Daikin Perfera 

Klimatske naprave Daikin so zasnovane na način, da zagotavljajo zanesljivo in učinkovito hlajenje prostorov. Model Daikinove klimatske naprave Perfera, ki je bil na testu Zveze potrošnikov Slovenije najbolje ocenjen, odlikujejo številne lastnosti. Zahvaljujoč najsodobnejši tehnologiji in vgrajeni inteligenci ima model Daikin Perfera najvišjo sezonsko učinkovitost tako pri hlajenju kot ogrevanju. 

Napredna tehnologija Daikin Flash Streamer omogoča čiščenje zraka, kar je posebej primerno za uporabnike z alergijami in težave z dihali. Ta model navdušuje tudi s funkcijo 3-D zračnega toka, ki skrbi za optimalno razporeditev izpihanega zraka in senzorjem gibanja, ki samodejno usmerja direkten tok zraka stran od ljudi. Funkcija “heat boost” pa omogoča kar 14 odstotkov krajši čas pri doseganju nastavljene temperature pri ogrevanju. Zaradi izredno tihega delovanja je zmagovalka Daikin Perfera primerna tudi za spalne prostore in otroške sobe. 

 Vgrajen Wi-Fi vmesnik omogoča popoln nadzor nad enoto kadarkoli in od koderkoli. 

Lepota je v zraku 

V podjetju Airabela, ki je pooblaščen distributer proizvodov blagovne znamke Daikin v Sloveniji, so ponosni na zmagovalno klimatsko napravo na testu ZPS. Poleg modela Daikin Perfera, podjetje Airabela ponuja projektantom, investitorjem, monterjem ter njihovim strankam bogato izbiro visoko kakovostnih klimatskih naprav in ogrevalnih sistemov ter z njimi povezane storitve. Za nasvete glede maksimalnega bivalnega udobja in izbor prave klimatske naprave za svoje prostore se lahko obrnete na Airabeline strokovne svetovalce na brezplačni telefonski številki 080 88 50. 

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine