Kakšno kopalniško pohištvo izbrati?

Osnovno vodilo pri opremljanju prostorov, še posebej kopalnice, je vrnitev k naravi. To je mogoče opaziti tako pri izbiri materialov kakor pri izbiri barv v kopalnicah. Čeprav se trendi pri opremljanju notranjih prostorov ves čas spreminjajo, pa velja pri izbiri kopalniškega pohištva upoštevati oba vidika – estetskega in uporabnega. Sodobni trendi kopalnice vse bolj spreminjajo v velike dnevne prostore, za katere je odmerjenega veliko več prostora kot v preteklosti. Kopalnicam je namenjeno tudi veliko več pozornosti pri izbiri opreme. Nič nenavadnega ni torej, če v kopalnici danes vidimo počivalnike, stoječe luči, preproge in druge kose, ki jih v teh prostorih doslej nismo bili vajeni. Ker v kopalnicah vsak dan preživimo veliko časa, je toliko pomembneje, kako jih opremimo. V nadaljevanju vam predstavljamo, kakšno kopalniško opremo izbrati in kako opremiti kopalnico!

Kakšno kopalniško pohištvo izbrati?

  • Vrnitev k naravi: povratek k naravnemu se kaže v detajlih – kamenčki na steni, zidne tapete z motivi slapov, morja, gozdov, ipd., preproge iz bambusa ali katerega drugega materiala, motivi dreves, ptic, narave.
  • Preprost dizajn in uporabnost: kosi kopalniške opreme so preprosto oblikovani, veliko pozornosti pa je namenjeno tudi njihovi funkcionalnosti. Tako ima umivalnik lahko še več dodatnih funkcij – npr. lahko je še držalo za brisače, polička za zobno ščetko ali milo, ipd. Umivalniki in kadi so običajno valjaste oblike, ob strani pa imajo vgrajene stopničaste predale, katere lahko napolnimo z drobnarijami in jih enostavno pospravimo v umivalnik ali kad.
  • Bela barva in les: prevladujoča barva v kopalnicah ostaja bela, druge, živahnejše barve pa se lahko uporabijo zgolj pri posameznem kosu kopalniške opreme. Takšna uporaba barv daje kopalnici izčiščen in sodoben videz. V opremljanje kopalnice se vse bolj vrača tudi les.
  • Minimalistično in funkcionalno: kopalniška oprema mora zadostiti dvema osnovnima vodiloma – minimalistični obliki in funkcionalnosti. Priporočljivo je izbrati opremo, ki ima brezčasen dizajn in bo enako uporabna ter lepa tudi čez nekaj let. Pri izbiri pohištva nikar ne pozabite, da kopalnice ne opremljate za eno leto, temveč za dlje časa.
  • Namesto kabine – kad: mnogi opremljevalci priporočajo, da v kopalnice namesto tuš kabine namestimo kad, ki je mnogo bolj praktična za vzdrževanje. Pri tem je glavna omejitev običajno velikost, saj kad zasede več prostora kot kabina. Precej priljubljene kadi so tiste, pri katerih je zunanjost iz imitacije lesa. Za manjše kopalnice so najboljša izbira trikotne kadi, če pa se vam zdi, da enostavno nimate prostora za kad, potem je bolje izbrati kotno kabino. V zadnjem času so vse bolj priljubljena tudi steklena vrata tuš kabine, ki se namestijo neposredno na tla – na ploščice.
  • Velike keramične ploščice in ploščice v imitaciji lesa: keramične ploščice naj bodo večjih dimenzij, pravokotne ali kvadratne oblike. Precej priljubljeni so tudi mozaiki in ploščice, s katerimi na stenah svojih kopalnic ustvarite vzorce. Za talne ploščice so brezčasna izbira ploščice, ki imitirajo izgled lesa. Na ta način kopalnica deluje bolj toplo.

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine