Najboljši čas za vgradnjo toplotne črpalke je obdobje izven kurilne sezone

Če razmišljate o investiciji v toplotno črpalko, je pomembno vedeti, da se lahko vsi tipi toplotnih črpalk vgradijo čez celo leto in ne glede na letni čas. Kljub temu pa je zaradi več razlogov najbolj ugoden čas za vgradnjo prav izven kurilne sezone. Pri nameščanju izven kurilne sezone se lahko izognemo obdobju brez urejenega ogrevanja, saj ga v toplejših mesecih ne potrebujemo. Prav tako pa imamo dovolj časa, da preizkusimo delovanje sistema toplotne črpalke ter ga pravi čas in brez izgube udobja bivanja nastavimo, da bo deloval optimalno. 

Zato je smiselno pravočasno načrtovanje nakupa in vgradnje toplotne črpalke, ki je učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja stanovanjskih in poslovnih prostorov. Namreč v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja, kot so kurilno olje, plin ali elektrika, lahko toplotna črpalka prihrani do 75 % stroškov ogrevanja. To omogoča uporaba brezplačnih obnovljivih virov iz okolice, kar se hitro pozna tudi pri nižjih stroških ogrevanja. 

Prednosti vgradnje izven kurilne sezone 

Obdobje izven kurilne sezone je najboljši čas za vgradnjo toplotne črpalke iz več razlogov. Prvič, namestitev toplotne črpalke je lahko dolgotrajen postopek, kar je odvisno od velikosti sistema in stanja obstoječega razvodnega sistema. Če se odločite za vgradnjo v času kurilne sezone, lahko to povzroči neprijetnosti, povezane z bivalnim udobjem, saj ogrevanje v tem obdobju nekaj časa ni na voljo.   

Drugi razlog je povezan z delovanjem same črpalke. Če namestitev opravite v toplejših mesecih, bo dovolj časa, da se sistem namesti in preizkusi, preden se začnejo hladnejši meseci. Prav tako bo dovolj časa za odpravo morebitnih težav ali napak, ki se lahko pojavijo pri prvih testih sistema. Če bi vgradnja bila opravljena sredi zime, bi se lahko soočili z daljšim izpadom ogrevanja v najhladnejših mesecih. 

Investicija v toplotno črpalko se splača 

Začetna investicija v toplotno črpalko se lahko zdi visoka, vendar se dolgoročno splača, saj poleg nižjih stroškov ogrevanja toplotna črpalka omogoča tudi večjo energetsko neodvisnost. Pri uporabi fosilnih goriv, kot sta kurilno olje ali plin, pa so lahko stroški ogrevanja zaradi nestabilnih cen visoki. S toplotno črpalko je odvisnost od cen energentov na trgu manjša, saj za svoje delovanje uporablja brezplačne obnovljive vire iz okolice, kar zagotavlja stabilnejše stroške ogrevanja. Poleg tega so toplotne črpalke okolju prijazne, saj ne sproščajo emisij CO2, ki škodujejo okolju. Zato z izbiro tega načina ogrevanja prispevamo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in skrbimo za bolj zeleno prihodnost. Prav tako pa lahko ta investicija vpliva na povečanje vrednosti nepremičnine. 

Zaupajte strokovnjakom za toplotne črpalke 

Investicija v toplotno črpalko je odlična izbira za tiste, ki želijo prihraniti pri stroških ogrevanja in prispevati k bolj zeleni prihodnosti. Če iščete kakovostne toplotne črpalke, se obrnite na uradnega distributerja toplotnih črpalk katerega od priznanih blagovnih znamk, ki jim zaupate. Distributerji imajo bogate izkušnje s prodajo in montažo toplotnih črpalk ter lahko pomagajo pri izbiri najprimernejše rešitve za stanovanjske ali poslovne prostore. 

Uradni distributer za Daikin 

Podjetje Airabela je locirano v Ljubljani ter je uradni uvoznik in distributer toplotnih črpalk Daikin, ki jih odlikuje visoka učinkovitost in zanesljivo delovanje. V ponudbi imajo toplotne črpalke različnih tipov in moči, ki se prilagajajo potrebam različnih vrst objektov. Poleg strokovne podpore pri izbiri in načrtovanju so v pomoč tudi pri pridobitvi subvencij in ugodnega financiranja

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine