Pet razlogov, zakaj se ogrevati s klimatsko napravo

Poleg dolžine kurilne sezone se na položnicah za ogrevanje zagotovo odraža tudi način ogrevanja bivalnih prostorov. Zato pred hladnejšimi meseci mnogi uporabniki, ki se ogrevajo s klasičnimi viri energije, kot je plin, kurilno olje ali drva, razmišljajo o menjavi načina ogrevanja. Običajno v Sloveniji individualna kurišča zamenjajo toplotne črpalke, v zadnjih letih pa so priljubljen način ogrevanja tudi sezonsko učinkovite klimatske naprave. Z draginjo energentov so klimatske naprave nedvomno najugodnejši način ogrevanja, ki je poleg tega še energetsko učinkovit in ima nizek ogljični odtis. Razlogov, ki govorijo v korist ogrevanju s klimatsko napravo, je več. 

Cenovno ugodna  

Klimatske naprave, ki so v preteklosti služile zgolj za hlajenje prostorov, so že nekaj let sezonsko učinkovite in so namenjene tudi ogrevanju. Na ta način klimatska naprava skrbi za primerno temperaturo zraka v bivalnih prostorih vse dni v letu, ne glede na letni čas, saj v toplejših mesecih hladi, v hladnejših pa ogreva. Zaradi tega dejstva in življenjske dobe do 20 let se je klimatska naprava zavihtela na sam vrh najbolj cenovno ugodnih in varčnih načinov ogrevanja. V primerjavi z drugimi načini je ogrevanje s klimatsko napravo približno 5x cenejše kot ogrevanje z IR paneli, 3x cenejše kot ogrevanje z mestnim plinom in 4x cenejše kot ogrevanje s kurilnim oljem. Dodaten plus so še nizki vzdrževalni stroški tekom let in ugodna začetna naložba. 

Sezonska učinkovitost 

Klimatske naprave, ki so na razpolago v Evropski uniji, so že nekaj časa sezonsko učinkovite, kar pomeni, da imajo tako funkcijo hlajenja kot ogrevanja. Zahvaljujoč najsodobnejši tehnologiji in vgrajeni inteligenci omogoča klimatska naprava Daikin Perfera najvišjo sezonsko učinkovitost pri hlajenju in ogrevanju. To potrjuje tudi Zveza potrošnikov Slovenije, ki je letos Daikin Perfero ocenila kot klimatsko napravo, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na tržišču. Na visoko oceno so vplivali še kazalniki sezonskega izkoristka pri hlajenju in ogrevanju, nizka letna poraba energije ter nizka poraba energije v stanju pripravljenosti. 

Učinkovito ogrevanje 

Klimatska naprava bivalne prostore segreje izredno hitro, saj jih s pomočjo ventilatorjev v kratkem času napolni s toplim zrakom. S posebno funkcijo”heat boost,” ki odlikuje klimatsko napravo Daikin Perfera, pa je doseg želene temperature pri ogrevanju v primerjavi z ostalimi klimatskimi napravami še za 14 odstotkov krajši. Pri tem pa ni skrbi, da bi pihanje toplega zraka bilo usmerjeno v uporabnike prostora, ker ima ta klimatska naprava vgrajeno dvopodročno inteligentno oko s senzorjem gibanja, ki samodejno usmerja tok zraka stran od ljudi. 

Enostavna montaža  

Klimatsko napravo je enostavno montirati brez večjih posegov v bivalne prostore. Usposobljen monter klimatskih naprav bo za vgradnjo potreboval le nekaj ur in ogrevanje prostorov bo možno že isti dan. Klimatska naprava Daikin Perfera deluje izredno tiho, zato je primerna za vse prostore, tudi za spalnice in otroške sobe, kjer poteka dnevni ali nočni počitek. Upravlja se z enostavnim daljinskim upravljalnikom ali preko mobilnega telefona, saj ima vgrajen Wi-Fi vmesnik, ki omogoča popoln nadzor nad enoto od koderkoli in kadarkoli. 

Čiščenje zraka 

Kakovost zraka v notranjih prostorih lahko vpliva na zdravje in splošno počutje vseh ljudi, zato tehnologija Daikin Flash Streamer omogoča napredno čiščenje zraka. Takšna funkcija zagotavlja višjo kakovost zraka na način, da proizvaja zelo hitre elektrone, ki izredno učinkovito razgrajujejo bakterije, vonjave in različne alergene, ki lahko škodujejo predvsem otrokom, ki se jim pljuča šele razvijajo ter osebam z alergijami in bolezni dihal. Tukaj klimatska naprava delno prevzame še funkcijo čistilca zraka, kar je odlično v hladnejših mesecih, ko manj zračimo z odpiranjem oken in so koncentracije onesnaževalcev zraka v zaprtih prostorih pogosto visoke. 

Lepota je v zraku 

V podjetju Airabela, ki je pooblaščen distributer proizvodov blagovne znamke Daikin v Sloveniji, so ponosni na zmagovalno klimatsko napravo na testu Zveze potrošnikov Slovenije. Poleg zmagovalnega modela Daikin Perfera, podjetje Airabela ponuja projektantom, investitorjem, monterjem ter njihovim strankam bogato izbiro visokokakovostnih Daikin klimatskih naprav ter z njimi povezanih storitev. Za nasvete glede maksimalnega bivalnega udobja in izbor prave klimatske naprave za svoje prostore se lahko obrnete na Airabeline strokovne svetovalce

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine