Prezračevalni sistemi omogočajo zračenje brez vstopa alergenov

Mnoge študije dokazujejo, da so lahko koncentracije onesnaževalcev zraka v notranjih prostorih višje kot na prostem. Onesnaženosti zraka v notranjih prostorih smo v preteklosti posvečali manj pozornosti. Danes vemo, da je kakovost zraka pomembna tako na prostem kot v notranjih prostorih, saj le-ta vpliva na zdravje in splošno počutje. Zato je nujno pametno zračenje, ki ga omogočajo prezračevalni sistemi, ki hkrati dovajajo svež zrak in preprečujejo vdor onesnaževalcev ter alergenov, kot je cvetni prah. Posamezniki z alergijami bodo še posebej hvaležni. 

Neprijeten alergijski nahod 

Kar do 30 odstotkov oseb je preobčutljivih na cvetni prah cvetočih dreves, grmovnic in trav, kar se odraža kot alergijski nahod in vnetje zunanjih očesnih delov. Nekateri imajo težave tudi z ušesi, bolijo jih sklepi in glava, prav posebej občutljivim pa se na koži pojavi koprivnica. Pri tovrstnih težavah si v času cvetoče pomladi pomagamo z zdravili, se izogibamo zunanjim opravilom in se zadržujemo v notranjih prostorih. Ravno v tem času začnemo z bolj pogostim zračenjem z odpiranjem oken, kar je resda dobro in zaželeno, da storimo večkrat na dan. Vendar z mehanskim zračenjem spuščamo v prostor cvetni prah in ostale alergene, zato je za alergike priporočljivo, da uporabljajo prisilno zračenje z lokalnim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka. S tem preprečujemo vdor neželenih onesnaževalcev zraka in si zagotavljamo kakovosten zrak. 

Prednosti prezračevalnih naprav 

S prisilnim zračenjem, kot pogosto imenujemo zračenje s prezračevalnimi sistemi, spuščamo v prostor svež zrak in odvajamo porabljen zrak. Pri tej izmenjavi zraka se s pomočjo filtrov, posebej narejenih za prezračevalne naprave, preprečuje vdor alergenov in mikroorganizmov. Osnovni zračni filtri zagotavljajo čiščenje svežega zraka, ščitijo pred različnimi zunanjimi nečistočami in insekti ter delujejo protibakterijsko. Nadstandardni filtri pa skrbijo še za zanesljivo odstranjevanje cvetnega prahu in prašnih delcev iz svežega zraka. Za nemoteno delovanje filtrov in prezračevalne naprave je nujna redna menjava le teh, zato imajo prezračevalne naprave nameščen aktiven nadzor, ki pravočasno opozori na čas za menjavo. Menjava je enostavna in v zgolj nekaj potezah, standardni filtri pa so lahko dobavljivi in na voljo po dostopni ceni

Kako deluje lokalni prezračevalni sistem 

Lokalni prezračevalni sistemi z rekuperacijo znamke SIKU delujejo na način odvajanja in dovajanja zraka pri nastavljeni hitrosti, ki se izvaja v dveh ciklih. Interval posameznega cikla traja 70 sekund in omogoča toplotno rekuperacijo. V prvi fazi se topel, notranji zrak odvede preko keramičnega toplotnega izmenjevalnika, ki postopoma absorbira toploto in vlago iz zraka. V drugi fazi pa se svež, mrzel zunanji zrak dovaja skozi keramični toplotni izmenjevalnik, ki segreva vstopni zrak. V tem načinu delujeta dva prezračevalna sistema hkrati, eden dovaja svež zrak, drug pa odvaja porabljeni zrak.  

Lepota je v zraku 

V podjetju Airabela, ki je uvoznik in distributer znamke SIKU, se zavedajo, da je konkretna predstava o prezračevalnih sistemih in videzu posameznih modelov za uporabnika zelo pomembna. V dogovoru z njihovimi strokovnjaki izberite primerno prezračevalno napravo za svoj prostor in si zagotovite maksimalno bivalno udobje. 

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine