Stenske nalepke za popestritev bele stene

Stenske nalepke na nek način v dom vračajo idejo tapet, ki so bile priljubljene v 50, 60-ih letih prejšnjega stoletja. Tapete, ki bi prekrivale vse stene nekega prostora, danes gotovo niso več v modi in so tekom let izginile iz večine domov, postale so tudi znamenje staromodnega in preživetega okusa. Stenske nalepke so v marsičem podobne stenskim tapetam, v zadnjih letih pa kljub temu postajajo vse bolj priljubljena popestritev belih in drugih dolgočasnih sten v naših domovih. V čem se torej stenske nalepke razlikujejo od običajnih tapet in čemu dolgujejo svojo priljubljenost?

Stenske nalepke za edinstveno bivalno udobje

Stenske nalepke za razliko od tapet običajno krasijo del ene ali izjemoma več sten, pri čemer je najbolj razširjena uporaba nalepk, kjer motiv zgolj popestri steno in je ne prekrije v celoti. Takšna uporaba stenskih nalepk je lahko zelo osebna (izbira personaliziranih napisov, imen, najrazličnejših motivov, vzorcev, itd.) in celo unikatna. Mnogi se za tako dekoracijo na steni odločijo tudi zaradi preprostega polaganja in odstranjevanja nalepk. Stenske nalepke so pri srcu tako najmlajšim kakor starejšim. Postale so stalnica otroških sob, pogosto pa jih vidimo tudi v dnevnih prostorih, spalnicah in celo v delovnih sobah.

Kakšne stenske nalepke izbrati?

  • Rastlinski motivi, motivi drevesa, vej – takšni motivi so primeren izbor v spalnici ali dnevnem prostoru, kamor z njimi vnesemo življenje in rodovitno energijo.
  • Otroške dekoracije – z njimi lahko otrokom pričaramo njihove najljubše risane junake kar nad posteljo, v kateri spijo, ali pa jih z nalepkami popeljemo v čarobni, pravljični svet. Prednost stenskih nalepk je tudi ta, da jih z lahkoto odstranimo, ko otrokom niso več zanimive ali pa jih nadomestimo z drugimi. Priljubljena stenska nalepka je zlasti merilo otroške rasti, kjer lahko označujete, koliko je zrastel vaš otrok.
  • Motiv hišna pravila – ena izmed nepogrešljivih stenskih nalepk v kuhinji ali jedilnici, ki na prikupen in stilski način vsem družinskim članom in drugim obiskovalcem vašega doma prikazuje hišna pravila, po katerih živite. Ponudniki stenskih nalepk omogočajo tudi povsem personalizirano izbiro pravil, ki veljajo posebej za vašo družino.
  • Motivacijski napisi – v delovne prostore in pisarne se pogosto nameščajo tudi motivacijski napisi ali pozitivne življenjske misli, ki v delovnem prostoru ustvarjajo prijetno in pozitivno vzdušje.

Kako se namestijo stenske nalepke?

  • Najprej je potrebno pripraviti površino – ta mora biti čista in suha.
  • Nato pripravite nalepko. Če gre za nalepko, sestavljeno iz več delov, potem si že pred lepljenjem na steno, končno podobo nalepke sestavite na mizo ali na tla (ne da bi jo zares prilepili), da bo lepljenje na steno lažje. Mnoge stenske nalepke so sestavljene iz treh plasti. Na sprednji strani je prozorna folija, na sredi je motiv, na zadnji strani pa nosilni sloj. Nalepko pred namestitvijo na steno zravnajte.
  • Nalepko na steno namestite tako, da odstranite zadnji sloj, istočasno pa s kartico drgnite po zgornjem sloju (od zgoraj navzdol in navzven).
  • Ko končate, od zgoraj navzdol odstranite še vrhnjo folijo.
  • Motiv nalepke pogladite s suho, čisto, fino krpo. Če kje ostane kakšne zračni mehurček, ga preprosto predrite z iglo in s krpo pogladite.

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine