Toplotne črpalke za sanitarno vodo: ugodno in ekološko ogrevanje v vašem domu

Toplotna črpalka za sanitarno vodo na energetsko učinkovit in varčen način vaš dom preskrbi s toplo vodo. Za delovanje porabi veliko manj energije, kar obenem predstavlja tudi to, da ima vaš dom nižji ogljični odtis in nižje mesečne stroške. 

Kako delujejo toplotne črpalke za sanitarno vodo? 

Toplotne črpalke izkoriščajo obnovljive vire energije, kot so okoliška zemlja, podtalnica ali zrak. S pomočjo kompresorja in hladilnega sredstva ustvarijo toploto, ki segreje vodo. Ta postopek je zelo učinkovit, saj za vsak porabljen kilovat električne energije proizvedejo več kilovatov toplote. Na primer, zunanji enoti Daikin Altherma zrak-voda črpajo do 75 % potrebne energije iz zraka, preostanek pa zagotavlja električna energija. To pomeni, da za vsak kilovat električne energije, ki jo porabijo, pridobijo do tri kilovate toplotne energije iz okolice​​​​. 

Toplotne črpalke so okolju prijazne in znižujejo stroške ogrevanja, hkrati pa zagotavljajo zanesljivo in trajnostno rešitev za pripravo sanitarne tople vode v vašem domu. 

Kaj pa doprinesejo vašemu domu? 

S toplotno črpalko za sanitarno vodo boste  svoj dom ogreli in ga oskrbeli s toplo vodo v vaših pipah. Ker za delovanje porabijo zelo malo energije, bodo vaši prihranki bistveno večji, kot pri uporabi drugih ogrevalnih sistemov. K udobju doprinesejo tudi s svojim tihim delovanjem – zaradi najvišje tehnologije delujejo z glasnostjo tihega šepeta, tako da so skoraj neslišne. Z inovativnim in elegantnim dizajnom ne kvarijo videza vašega doma. 

Toplotna črpalka za sanitarne vode je primerna za različne vrste domov. Dobro se znajde tako v hišah kot v stanovanjih, novogradnjah in starejših objektih, ki so v fazi obnove. Pozorni moramo biti le na prostor, ki ga imamo na voljo in izbrati primerno opcijo, ki izpopolni vse potrebe in želje. 

Ker se vse več domov oskrbuje z lastno sončno energijo nekatere verzije toplotne črpalke omogočajo tudi priklop v domač solarni sistem, glede na potrebe vašega doma pa ponujajo tudi različne velikost rezervoarjev.   

Vzdrževanje je enostavno, ključnega pomena pa je da se izvaja redno. To zagotovi dolgo življenjsko dobo toplotne črpalke.  

Toplotne črpalke Daikin so dolgoročna rešitev. Ker izkoriščajo brezplačno energijo iz okolja in za delovanje porabijo minimalno količino energije, so stroški delovanja bistveno nižji v primerjavi s tradicionalnimi sistemi ogrevanja. Toplotna črpalka Daikin za sanitarno toplo vodo dosega energijsko oznako A+, kar predstavlja nižje stroške ogrevanja in bolj zeleno odločitev za okolje.  

Poskrbite za vaš dom! 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine