Zakaj se bo to zimo dobro ogrevati s klimatsko napravo?

Ko gre za ogrevanje, si vsi želimo, da bi se ogrevali čim ugodneje, energetsko učinkovito in tudi udobno. Čeprav so individualna kurišča še vedno pogost način ogrevanja, se ta način ne ujema z naštetimi lastnostmi, ki so za posamezna gospodinjstva vedno bolj pomembna. Drva se tako že vrsto let dražijo, za ogrevanje in konstantno toploto moramo skrbeti sami in na ognjišče ves čas nalagati drva ter jih pred tem primerno obdelati in cepiti. Enako veliko skrbi in dela je z ogrevanjem na biomaso in tekočimi gorivi, zato postajajo sezonsko učinkovite klimatske naprave vse bolj priljubljen način ogrevanja. Z njimi se lahko v tem trenutku najugodneje ogrevate, saj imajo majhno porabo električne energije, nizko začetno naložbo, dolgo življenjsko dobo, enostavno montažo brez večjih posegov v prostor in nizke stroške vzdrževanja. 

Ogrevanje s klimatsko napravo 

V prvi vrsti se moramo znebiti zastarele miselnosti, da so klimatske naprave namenjene samo hlajenju in jih potrebujejo samo v toplih krajih ter ob morju. Nasprotno, klimatske naprave so že vrsto let sezonsko učinkovite in se uporabljajo tako za hlajenje kot ogrevanje. V času energetske draginje so klimatske naprave začela uporabljati številna gospodinjstva, ki so navdušena nad njihovo enostavno in udobno uporabo, nizko porabo električne energije ter prihrankom. Da je način ogrevanja s klimatskimi napravami med ugodnejšimi načini, potrjuje dejstvo, da se z njo ogreva 5x cenejše kot z IR paneli, 3x cenejše kot z mestnim plinom in 4x cenejše kot s kurilnim oljem. Če se bo napoved nadaljnje dražitve energentov uresničila, lahko pričakujemo, da se bo trend ogrevanja s klimatskimi napravami nadaljeval. 

Dolga življenjska doba 

Na nizke stroške ogrevanja s sezonsko učinkovitimi klimatskimi napravami pa ne vpliva smo majhna poraba električne energije pri njihovem delovanju, temveč še nekateri drugi dejavniki. Ob predpostavki, da je klimatska naprava redno vzdrževana, ima ta lahko izjemno dolgo življenjsko dobo, tudi do 20 let in več, kar znatno zniža povprečne stroške ogrevanja. Prav tako imajo klimatske naprave v primerjavi z nekaterimi drugimi načini ogrevanja nizko začetno naložbo, zaradi česar so še bolj priljubljene. Pri rednem letnem servisu je običajno treba zamenjati le filtre, ki so poceni potrošni material in pregledati, ali je delovanje brezhibno. Ker pri montaži klimatske naprave ni večjih posegov v prostor, ni skrbi za nastanek morebitnih gradbenih stroškov. 

Cena klimatske naprave 

Pri nakupu klimatskih naprav je dobro preveriti ponudbo na tržišču in se odločiti za tisto, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Blagovna znamka Daikin ponuja številne modele klimatskih naprav, ki se razlikujejo po načinu montaže, tehničnih lastnostih in tudi glede na ceno. Po zadnjih ocenah Zveze potrošnikov Slovenije nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo klimatska naprava Daikin Perfera, za katero boste odšteli med 1.000 do 2.000 EUR, odvisno od tipa enote, ki ga boste izbrali. Na ceno klimatske naprave lahko vplivajo njene posamezne tehnične lastnosti in prednosti, kot so (raz)vlaženje, čiščenje zraka ali prezračevanje. Slednje na primer omogoča Daikin Ururu-Sarara, za katero boste odšteli med 2.700 do 3.400 EUR, odvisno od tipa enote. 

Klimatska naprava Daikin Perfera 

Nagrajena Daikin Perfera navdušuje s svojo funkcijo “heat boost,” ki omogoča kar 14 odstotkov krajši čas pri doseganju nastavljene temperature pri ogrevanju kot ostale klimatske naprave. S pomočjo ventilatorjev prostor hitro zapolni s prijetno toploto, zato se jo lahko uporablja tako za primarni kot sekundarni vir ogrevanja. Daikin Perfera navdušuje tudi svojim tihim delovanjem z zvočnim tlakom zgolj 19 dB, s funkcijo 3-D zračnega toka, ki skrbi za optimalno razporeditev izpihanega zraka in senzorjem gibanja, ki samodejno usmerja direkten tok zraka stran od ljudi. 

Lepota je v zraku 

Podjetje Airabela je pooblaščen distributer proizvodov blagovne znamke Daikin v Sloveniji, ki ponuja projektantom, investitorjem, monterjem ter njihovim strankam bogato izbiro visokokakovostnih klimatskih naprav, toplotnih črpalk in z njimi povezanih storitev. Za nasvete glede maksimalnega bivalnega udobja in izbor primerne klimatske naprave za svoje prostore se lahko obrnete na Airabeline strokovne svetovalce. 

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodni članki

2,198oboževalciVšečkaj

Nove vsebine